Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

måndag 18 maj 2015

Den där Linus

Som älskar att spela fotboll. Hela vårt veckoslut gick i fotbollens tecken, tre matcher på lördag och lika många på söndag. Piffen klarade sej bra, de vann fyra matcher, en blev oavgjort och endast en förlorade de. Och Linus var i sitt esse, han fick två gröna kort och "Tsemppaaja" diplom i slutet av turneringen. Det är så roligt att vara med och titta på då det går bra, för ush vad det kan vara spännande ibland och besvikelsen stor om de förlorar.



Vädret var på vår sida trots att det utlovats regn!


Så är jag så glad för hur välorganiserad Linus' lags verksamhet är. Tränarna är super bra, de tränar på lång sikt och jobbar för att alla skall utvecklas och få en chans, lagansvariga är duktiga på att informera och involvera. Alla föräldrar (i ligalaget då) är med på alla matcher och följer med träningarna. Pojkarna är på samma våglängd och ser ut att trivas bra tillsammans och spelet löper hela tiden bättre och bättre. Och tänk, vi är endast i maj, hur bra skall de inte vara efter sin första säsong tillsammans.


Efter att jag i några år följt med friidrottens verksamhet förstår jag verkligen att uppskatta fotbollens verksamhet. Friidrotten har ingen målsättning med barnens träning, de behandlas olika, ingen information om vad som gäller eller planeras, jag vet ytterst lite om verksamheten. Och sista droppen är nog det att flickorna som tränat många år nu plötsligt är tvugna att träna med yngre och nybörjare, vilket betyder att de får ut noll av träningarna. Tycker nog de måste kunna erbjuda träning som motsvarar barnens nivå, annars är det ju liksom ingen vits med det hela. Det är verkligen synd för Pargas har en superfin friidrottsplan och alla förutsättningar för att träna upp framgångsrika friidrottare. 

Det mest sorgliga är att det även här finns föräldrar som är redo att ställa upp och hjälpa till. Ja, ja nu klagar jag bara, men besvikelsen är för tillfället extra stor eftersom det i veckoslutet ordnades en barnledarutbildning som jag blev "bortglömd" från. Såå typiskt piffens friidrott.

Lillebror som kommer att väga upp vid fotbollsplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar