Borta Bra men Hemma Bäst

Borta Bra men Hemma Bäst

tisdag 15 januari 2013

Ett projekt mindre, nästan

Hip hej vad jag är glad för vi har äääntligen fått sovrummet nästan klart! Jag har länge, länge planerat inredningen i vårt sovrum. Först letade jag efter ideér och då jag äntligen kom på hur jag ville ha det, har jag samlat på mej "material" till sovrummet. Jag ville få det färdigt på en gång, och inte byta ut inredningen vartefter jag fick nytt skaffat.
Allt började med tapeten. Hittade den hos "Tre Små Rum" och det var kärlek vid första ögonkastet (undrar om jag skrivit det här förut?). Sedan föll alla andra bitar på plats. Beställde tapeten redan för ett år sedan, och sen dess har jag införskaffat rekvisita.
Julgubben hämtade de nya vita lakanen.
Lampfötterna är Pentiks och dem köpte jag nån gång på Stockas Galna Dagar, de har alltså väntat rätt länge i skåpet. Lampkuporna är från Ikea. Taklampan är likadan som de små kuporna men en storlek större.
Nattygsborden är också från Ikea, de var det enda som min man valde. Vi var två resor till Ikea under samma veckoslut för jag kunde inte bestämma mej för om de skulle passa eller inte, tyckte de var lite för moderna i stilen. Men då de väl var ihopmonterade blev jag övertygad om att de var helt rätt.
Våran säng har en helt vanlig tråkig gavel i nötfärgat trä, så jag sydde en "påse" som jag drog över gaveln. Gaveltyget liksom det vita linnetyg jag sytt gardinerna av är från lokala Verkkokangas.
Jag är så supernöjd och glad över vårt nya sovrum, på kvällarna lägger jag mej hellre i sängen med en bok än tittar på TV, bara för jag tycker om att vara i sovrummet. Och ja, jag skrev ju att jag nästan har ett projekt mindre, det betyder att jag ännu inte är helt klar med sovrummet. Det står ett gammalt träfärgat skåp i sovrummet som jag ännu skall måla vitt. Och två tavlor av barnen som väntar på att bli upphängda. Nu väntar jag igen på ny energi...

2 kommentarer:

  1. Voi vitsi, näyttää SUPERihanalle! Ja sitä paremmalta tuntuu kun on pitkä, huolellinen projekti takana! TOSI eri näköinen kun vanha. Ja yöpöydät on kiva moderni piristys, sopii mun mielestä hyvin.

    Ihana uusi blogi, palaan pain takaisin :)!

    SvaraRadera
  2. Kiitos, ja tervetuloa uudestaan, toivottavasti on jotakin uutta luettavaa:) Huomasitko myös että olen shoppaillut Pompin verkkokaupassa!

    SvaraRadera